رد کردن تا محتوای اصلی

چطور حجم ویدئو را با نرم افزار Handbrake بدون افت کیفیت کم کنیم؟ - مرکز آموزش / ویدئو / بارگذاری ویدئوها - مرکز پشتیبانی آپارات

چطور حجم ویدئو را با نرم افزار Handbrake بدون افت کیفیت کم کنیم؟

یکی از مسائلی که در ساخت و آپلود ویدئو اهمیت بالایی دارد حجم و سایز آن است. به همین دلیل اکثر کسانی که در حوزه تولید محتوای ویدئویی فعالیت می‌کنند برای آپلود سریع‌تر، به دنبال روش‌هایی برای کاهش حجم ویدیو و فیلم هستند.

اگر ویدئو شما حجم خیلی زیادی دارد و یا مدت زمان آن بسیار طولانی است، بهتر است قبل از بارگذاری آن در آپارات حجم آن را با کمترین تغییر در کیفیت، کم کنید. البته توجه داشته باشید که کانورت ویدئو باعث تغییر در کیفیت خواهد شد و مهم‌ترین نکته‌ای که زمان کم کردن حجم ویدئو باید به آن دقت داشته باشید، کمترین افت کیفیت است.

برای انجام این کار نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارد، پیشنهاد آپارات به شما استفاده از نرم افزار هندبریک Handbrake است. کار کردن با هندبریک بسیار آسان است و همچنین روی تمامی پلتفرم‌های مختلف به صورت رایگان نصب و اجرا می‌شود. در ادامه روش کم کردن حجم ویدئو به کمک این نرم افزار را آموزش می‌دهیم.



راهنمای مرحله به مرحله استفاده از نرم افزار هندبریک:


ابتدا وارد هندبریک شوید و ویدئو مورد نظرتان را انتخاب کنید. برای انتخاب فایل می‌توانید از قسمت Source Selection و یا Drag & Drop استفاده کنید.

1-11.jpg

در قسمت Preset انتخاب‌های زیادی خواهید داشت که با توجه نوع خروجی و کیفیت، دسته‌بندی شده‌اند. برای اکثر ویدئوها از Fast 1080p 30 نتیجه خوبی خواهید گرفت، البته توجه داشته باشید اگر رزولوشن ویدئو شما 720 بود، Preset را روی Fast 720p 30 قرار دهید.

در این حالت اگر ویدئوی شما High Motion نباشد (تغییرات خیلی سریع نداشته باشد، مانند ویدئوهای ورزشی) هر یک ساعت ویدئو حجمی در حدود یک گیگ خواهد داشت.


2-13.jpg

در تب ویدئو، Constant Quality نشان‌دهنده کیفیت ویدئو است. برای Encoder x264 عدد مطلوب ۲۲ خواهد بود. هر چقدر این عدد کمتر باشد کیفیت ویدئو بهتر خواهد شد و در نتیجه حجم نهایی افزایش خواهد (کمتر از ۱۸ تقریبا بی‌معنی است و با چشم متوجه تغییرات نخواهید شد) در صورتی که ویدئو شما بالای یک ساعت است و یا می‌خواهید حجم کمتری داشته باشید می‌توانید از کدک x265 استفاده کنید، برای اینکار در تب Video، گزینه Video Encoder را روی H.265 (x265) قرار دهید.


3-4.jpg


پیشنهاد ما برای Constant Quality عدد ۲۶ خواهد بود. در تب Video و بخش Encoder Options می‌توانید Preset را بجای گزینه‌ی Fast، Slow یا Very slow انتخاب کنید. با اینکار زمان بیشتری برای کانورت صرف می‌شود، اما حجم ویدئو خروجی کمتر خواهد شد.

در تب Audio اگر به صدای استریو نیازی ندارید Mixdown را روی مونو قرار بدید. Bit Rate منطقی برای صدای هرکانال چیزی بین ۶۴ تا ۹۶ کیلوبیت است، یعنی Bit Rate صدای استریو باید بین ۱۲۸ تا ۱۹۲ باشد. در صورتی که کیفیت صدا برای شما مهم است، کدک صدایHE-AAC را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید از فرمت mp3 استفاده کنید. عبارت Passthru به معنی عدم کانورت و تغییر در صداست و دقیقا مشابه صدای ورودی را در خروجی کپی می‎‌کند.


4-5.jpg


در این مرحله برای گرفتن خروجی ویدئو گزینه Strat Encoder را انتخاب کنید.


توصیه می‌کنیم حتما یک بخش از فایل را ابتدا کانورت کنید و حجم و کیفیت را چک کنید.


پس اگر ویدئو شما طولانی است به شما پیشنهاد می‌کنیم قبل از صرف زمان برای گرفتن خرجی، ابتدا جهت اطمینان پیدا کردن از کیفیت ویدئو، بخشی از آن را به صورت تستی ذخیره کرده و سپس فایل نهایی را خروجی بگیرید.

برای این کار می‎‌توانید Range را روی حالت ثانیه قرار داده و زمانی از ویدئو که تصویر ثابتی ندارد و کیفیت در آن قابل تشخیص است را انتخاب و سپس ویدئو را ذخیره کنید.




مفید بود مفید نبود
صفحه نخست ارسال تیکت